Loader
Voegwerk
33
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-33,page-child,parent-pageid-12,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6
 

Voegwerk

Voegwerk is in het kort het beschermen van het metselwerk

De voegen in een gemetselde muur zijn belangrijker dan u misschien denkt. Niet alleen zorgt het voor een mooi uiterlijk, ook zijn de voegen belangrijk voor de vochthuishouding van uw woning en de duurzaamheid van de muur. Het voegen van muren is alleen nodig bij schoon metselwerk dit zijn muren waarbij de stenen van de muur in zicht blijven. Er zit dan dus geen stucwerk op.

De voegers van Loyander Onderhoud zijn vakmensen die zich speciaal hebben toegelegd op het afwerken van voegen in metselwerk. Bij ons bent u dus verzekerd van mooi, professioneel voegwerk.

Werkwijze

Het voegen gebeurt nadat de muur afgemetseld is. Ook worden de voegen uitgekrabd door de metselaar. Vervolgens is het de taak van de voeger om een een mooie en lang goed blijvende muur van te maken.

Eerst wordt de te voegen muur schoongeborsteld door middel van een verdund zoutzuur mengsel. Vervolgens wordt deze afgespoeld met veel water. Als de muur grotendeels is gedroogd, kan het voegen beginnen. De horizontale voeg (lintvoeg) wordt eerst gedaan, meteen daar achteraan wordt dan de verticale voeg (stootvoegen) er ingezet. Daarna wordt de muur afgewerkt op een van de volgende methodes:
– platvol
– geborsteld
– gesneden
– als schaduwvoeg

Afwerking van de voegen

De kleur van de voegen kunnen wij aanpassen door kalk of kleurstof door het voegsel te mengen met kalk of kleurstof. Voor witte voegen kunt u er voor kiezen witte cement te gebruiken.

Loyander Onderhoud vindt het erg belangrijk dat u als klant tevreden bent, daarom zullen wij alles met u overleggen: van de kleur van het voegsel tot de manier waarop we de voegen afwerken. Alles is mogelijk, mits het aan de door ons opgestelde kwaliteitsnormen voldoet.

Contact

Voor vragen over voegwerk kunt u contact opnemen met Loyander Onderhoud via:
Telefoon: : 070-7370572
Of e-mail: info@loyanderonderhoud.nl

Bent u op zoek naar een aannemer in Zoetermeer, Den Haag, Rijswijk, Wateringen, Westland, Delft, Rotterdam, Capelle, of een aannemer in Leiden, dan bent u bij Loyander Onderhoud aan het juiste adres.